Škodlivé látky v domácnosti

Škodlivé látky v domácnosti

aneb čeho se vyvarovat při výběru hraček, nábytku, nátěrových barev, nádobí nebo ložního prádla…

ve středu 13. dubna 2011 v 19 hodin
v Divadelním klubu v Poličce
Přednášku povede Jana Mikulášková
Vystudovala obor Odpadové hospodářství na Fakultě životního prostředí v Ústí nad Labem. V Arnice pracuje v programu Toxické látky a odpady (na projektech Voda živá, IRZ, EMAS pro nemocnice…) a zároveň vede nově vznikající pobočku Arniky pro Zlínský kraj (v Uherském Hradišti). Arnika je česká nezisková organizace, která spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí.

Dozvíte se, jak se orientovat při výběru hraček a výrobků pro děti. Děti často dávají hračky i další předměty do úst. Touto cestou se mohou do jejich těla dostat škodlivé látky. V přednášce vám přednášející zodpoví, jakým materiálům byste se měli při výběru hraček a výrobků pro děti vyhýbat, jak lze problematické materiály rozeznat, jaké jsou k nim alternativy. Provede vás certifikáty, které jsou známkou bezpečnosti, seznámí se značkou kvality Bezpečná a kvalitní hračka a představí nejen zdravotně, ale i ekologicky šetrné hračky z přírodních materiálů.
V další části besedy se budeme zajímat o jednotlivé místnosti našich domovů a ukážeme zdraví škodlivé látky, které zde můžeme potkat, a poradíme, jak se těmto látkám vyhnout. Dostanete praktický návod, čím se vedle ceny řídit při výběru nábytku, nátěrových barev, nádobí nebo ložního prádla tak, abyste neublížili vašemu zdraví ani životnímu prostředí.
Pozvánka v PDF zde.