Promítání filmu BUFO ALVARIUS: The Underground Secret

Film Bufo Alvarius: The Underground Secret se bude promítat na autorské produkci ve středu 26. září v 19 hodin v Divadelním klubuv Poličce. Po filmu bude následovat diskuze, které se zúčastnírežisér a scénárista Filip Záruba, klinický psycholog a šaman a odborný poradce filmu Ondřej Bahník.

Film je radikálním svědectvím o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku, tryptaminu 5-MeO-DMT a žábě Bufo Alvarius ze sonorské pouště. Film je koncipován jako strhující audio-vizuální dobrodružství, které umocňují originální zážitkové animace inspirované touto mimořádnou látkou. Fascinující výpovědi skupiny psychonautů, kteří se za zkušeností s Bufo Alvarius vydali na cestu do Jižní Ameriky, dokreslují osobní příběhy nestora transpersonální psychologie Stanislava Grofa a novodobého šamana Octavio Rettiga, který ceremoniální kontakt s uvedenou substancí zprostředkoval tisícům dobrovolníků z celého světa. Mnohým změnila život. Původní záměr tvůrců natočit dokumentární reportáž vygradoval do intenzivní filmové meditace o povaze vědomí a bytí. Hudba: Maok a Jose Antonio Jansasoy.Vstupné130 Kč.

Bufo alvarius je latinský název žáby – ropuchy koloradské, která žije převážně v Mexiku. Odebírá se z ní jed, který má psychedelické účinky. Žáby Bufo alvarius se při získávání této substance pouze odchytí, látka se extrahuje z jejich žláz a žába je pak vrácena do volné přírody.

V magazínu HN Ego z 20. 4. 2018 jste si mohli přečíst zajímavý článek (a na webu stále můžete) „Z čeho nás vyléčí žába úsvitu? Vědci zkoumají využití jedu ropuchy coloradské umožňující mystické zážitky a „kvantový skok“ do vesmíru.“

Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit tuto produkci i s autory. Všechny srdečně zveme.

Za Ekocentrum Skřítek

Ing. Eva Janečková